Σαλάτα με πέστο, ζυμαρικά και ρεβίθια

salata pesto zymarika revithia Jump to Recipe

Αυτή η σαλάτα με πέστο είναι το πιο γρήγορο, δροσερό και σούπερ θρεπτικό, πλήρες γεύμα που μπορείς να φτιάξεις!

Σάλτσα pesto

Η σάλτσα pesto, έχει σαν βάση τον βασιλικό που πέρα από το υπέροχο άρωμά του, είναι γνωστός για τις αντισηπτικές του ιδιότητες και την αντιφλεγμονώδη δράση του, ενώ είναι πλούσιος σε προβιταμίνη Α.

Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι ή όποιο άλλο καρπό χρησιμοποιηθεί, είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικό, και πλούσιο σε καλά λιπαρά.

Φέτα στο pesto?

Σας εγγυώμαι ότι αυτή είναι η πιο ωραία σάλτσα πέστο που έχετε δοκιμάσει. Παρότι δεν συνηθίζω να βάζω συνταγές με γαλακτοκομικά, εδώ κάνω μια εξαίρεση γιατί το αποτέλεσμα είναι ε-ξαι-ρε-τι-κο. Και είναι σαφέστατα προτιμότερο από την προσθήκη παρμεζάνας καθώς είναι τοπικό τυρί και προέρχεται από αιγοπρόβειο γάλα που δεν είναι τόσο επιβαρυμένο από ορμόνες.

Παρ’ολα αυτά εδώ, αν αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά- ή λατρεύετε το πέστο- εδώ μπορείτε να βρείτε συνταγή για ωραιότατο Vegan pesto!

Πλήρες γεύμα?

Σαφέστατα μπορείτε να συνοδεύσετε μόνο τα ζυμαρικά σας με τη σάλτσα και θα είναι σούπερ νόστιμα. Αν όμως προσθέσουμε κάποιο όσπριο, σαν τα ρεβίθια, και κάποια πρασινάδα, το πιάτο αυτομάτως μεταμορφώνεται σε ένα πλήρες γεύμα που δεν υστερεί σε τίποτα. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες- για να κρατήσει την ινσουλίνη σε χαμηλά επίπεδα- και πλούσιο σε πρωτεΐνες- τα ρεβίθια είναι το μόνο όσπριο που περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Ιδανικό για εγκύους και θηλάζουσες

Ο βασιλικός έχει βρεθεί ότι μπορεί να αυξήσει τη γαλακτοφορία σε θηλάζουσες, ενώ τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και μαγνήσιο!

saltsa pesto me zymarika kai revithia

saltsa pesto me zymarika kai revithia

Καθώς είναι ένα πολύ εύκολο γεύμα που διατηρείται στο ψυγείο, είναι το ιδανικό για να πάρετε σε ταπεράκι μαζί σας στη δουλειά ή για να έχετε έτοιμο ανά πάσα στιγμή που πεινάτε!

Stay in touch! Για όποια απορία έχετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο Facebook και το Instagram! Αν φτιάξετε τη συνταγή, μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, κάνοντας tag #threpsisnutrition!

xxx

 

 

Σαλάτα με πέστο, ζυμαρικά και ρεβίθια

Prep Time 10 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 2 κούπες ζυμαρικά βρασμένα
  • 1 κούπα ρεβίθια (ή κάποιο άλλο όσπριο) βρασμένα
  • 1/2 κούπα φύλλα ρόκας (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα pesto

  • 1 κούπα πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1/3 κούπας κουκουνάρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας τυρί φέτα μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο λευκό τυρί ή να παραλειφθεί
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Instructions

  1. Τοποθετούμε τα υλικά για το pesto σε ένα blender μέχρι να έχουμε μια κρύα, ομοιογενή σάλτσα 

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ρεβίθια και ρόκα και περιχύνουμε τη σάλτσα

  3. Ανακατεύουμε να πάει παντού

Recipe Notes

Η σάλτσα αν δεν καταναλωθεί άμεσα, διατηρείται μερικές μέρες στο ψυγείο

Επικοινωνία