Ποιοί είμαστε

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗ, ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Η Ιωάννα Μανδηλάρη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Ολιστική Διατροφή. Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής & Διαιτόλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.  Ακολούθως, έκανε διετή μετεκπαίδευση στην Ολιστική Διατροφή από το CSNN του Τορόντο, που της έδωσε μια νέα οπτική στην Διατροφική Αξιολόγηση.

Έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην διατροφική διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη, και έχει ολοκληρώσει σχετική μετεκπαίδευση με τίτλο “Σακχαρώδης Διαβήτης – Από την Θεωρία στην Πράξη” από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Σαν μητέρα δύο παιδιών και μακροχρόνια θηλάζουσα, θεωρεί την Περιγεννητική, Βρεφική και Παιδική Διατροφή, σαν τον ακρογωνιαίο λίθο της μακροχρόνιας υγείας μας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σχετικών μετεκπαιδεύσεων, μεταξύ αυτών, το “Early Nutrition Specialist” από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, και το “Programming for Infant and Young Child Feeding” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cornell, της Νέας Υόρκης.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/ Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού και του Πανελληνιου Συλλόγου Διαιτολόγων.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο για θέματα που σχετίζονται με ενσυνείδητη διατροφή, απώλεια βάρους και περιγεννητική διατροφη. Είναι επιστημονικός συνεργάτης των περιοδικών Shape και LoveYourselfMagazine, καθώς και των ιστοτόπων Clickatlife και Thriveglobal

Διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην Καλαμάτα, όπου πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης ή διαδικτυακά, καθώς και σεμινάρια σχετικά με την διατροφή μητέρας-παιδιού.

 

Εξωτερικοί Συνεργάτες

 

Dr. Sideris

Βασίλης Σιδερής, M.D.  – Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος – Βιολόγος

Απόφοιτος του τμήμματος Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε 2 φορές διακρίσεις για τις επιδόσεις του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση φοιτητών πάνω σε θέματα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Θωμόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1996. Από το 1993 μέχρι το 1997 εκπαιδεύτηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος στο εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur με υπεύθυνη την ερευνήτρια Δρ. Ντότσικα.

Στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στη γνώση των στοιχείων της Εργαστηριακής Διαγνωστικής και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια. Εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια και το 2000 έλαβε το βραβείο «Δ. Ίκκου» στο 12ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Από το 2000 έως το 2005 εξειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα.
Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της American Society for Microbiology.

 

DNA Therapeutics values

Πάρις Ρόιδος – Ph.D, M.Sc. Μοριακός Βιολόγος – Διατροφογενετική Αξιολόγηση

Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του University of Heidelberg, ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ακολούθησε την εξειδίκευσή του πραγματοποιώντας μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στο KTH – Royal Institute of Technology στη Σουηδία και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (Ph.D.) το 2019, με θέμα τη Μοριακή Ογκολογία στο German Cancer Research Center (DKFZ) στη Χαϊδελβέργη.

Έχει εργαστεί σε κλινικά εργαστήρια του εξωτερικού, όπως στο Karolinska University Hospital, την ιατρική σχολή του University of Manchester και το European Molecular Biology Laboratory (EMBL) στη Χαϊδελβέργη, δημοσιεύοντας ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά με θέμα την εφαρμογή της μοριακής γενετικής στην κλινική πράξη.

Επικοινωνία