Πραλίνα φουντουκιού με ελαιόλαδο

pralina fountoukiou me elaiolado Jump to Recipe

Αυτή η πραλίνα φουντουκιού είναι τόσο εύκολη και εθιστική, που δεν θα ξαναγοράσετε την κλασική του εμπορίου!

Πάντα σκεφτόμουν να φτιάξω σπιτική πραλίνα φουντουκιού- ιδίως με ένα τρίχρονο που λατρεύει τη σοκολάτα- αλλά θεωρούσα ότι θα είναι άδικος κόπος, καθώς δεν θα πλησίαζε ούτε σε γεύση ούτε σε εμφάνιση την κλασική που κυκλοφορεί.

Κοιτούσα συνταγές όλο το χρόνο, ιδίως από Ιταλούς και στο μυαλό μου είχα καταλήξει ότι όταν το επιχειρήσω θα μπει μόνο ελαιόλαδο. Ούτε γάλα, ούτε νερό -μα το Θεό δηλαδή-ούτε άλλο έλαιο. Επίσης γιατί δεν θέλω να σπάσω το μίξερ και τα νεύρα μου, είχα προαποφασίσει ότι θα βάλω φουντουκοβούτυρο έτοιμο-με φουντούκια που άλεσαν επί τόπου τη στιγμή που το πήρα! Σκέφτηκα αν έπρεπε να το προτείνω και σε εσάς, λόγω μεγαλύτερου κόστους, αλλά η διαφορά είναι 1-2 ευρώ, οπότε νομίζω αξίζει να πάρετε αν βρείτε από το να κάνετε μόνοι σας τον έξτρα κόπο.

Επίσης δεν θα έβαζα κακάο. Πιστεύω θα λάσπωνε όλο το μείγμα και δεν θα ήταν επιτυχημένο. Και εδώ που τα λέμε, αν η πραλίνα φουντουκιού είναι υπερβολικά αθώα, δεν θα επιτελέσει το έργο της, οπότε τσάμπα κόπος. Οπότε στη θέση του μπήκαν 2-3 κ.σ. κουβερτούρα λιωμένη- μπορείτε να βρείτε σοκολάτα ανάλογα με τη διατροφή που ακολουθείτε, μην τα ξαναλέμε αυτά! 😀

Μπήκαν λοιπόν στο blender και… μαγεία! Μύρισε εκπληκτικά! Όλοι έμειναν εκστασιασμένοι-και κυρίως εγώ. Έκρυψα το βαζάκι στο ψυγείο- μην το βάλετε ψυγείο, σφίγγει υπερβολικά όπως η μερέντα- για να μην το φάμε πριν το φωτογραφήσω. Έπαιρνα το κουτάλι μου και τσίμπαγα κατά διαστήματα βέβαια. Μετά το έδωσα στην κόρη μου, με ένα φόβο μήπως δεν της αρέσει- είναι πολύ αυστηρή στις γεύσεις(!)… Ακούστηκε ένα μμμμμ, και το μισό βαζάκι που είχε μείνει, εξαφανίστηκε σε 5 λεπτά- έκλαψε και λίγο που τελείωσε αλλά το ξεπεράσαμε.

Και το σημαντικότερο, πέρα από τις 2-3 κουταλιές σοκολάτας, είναι άκρως υγιεινή! Γεμάτη μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά από τα φουντούκια και το ελαιόλαδο. Υψηλή σε φυτικές ίνες και σε πρωτεΐνες. Ποτέ δεν αγάπησα συνταγή παραπάνω!

pralina fountoukiou me elaiolado pralina fountoukiou me elaiolado

pralina fountoukiou me elaiolado

pralina fountoukiou me elaiolado

pralina fountoukiou me elaiolado

pralina fountoukiou me elaiolado

pralina fountoukiou me elaiolado

pralina fountoukiou me elaiolado

 

Περιμένω να την φτιάξετε και να μου πείτε τη γνώμη σας! Αν προλάβει να φωτογραφηθεί- που χλωμό το κόβω- μην ξεχάσετε να τις μοιραστείτε κάνοντας tag #threpsisnutrition ή mention @threpsisnutrition

xxxx

 

 

 

Πραλίνα φουντουκιού με ελαιόλαδο

Ingredients

  • 150 gr φουντούκια ή έτοιμο φουντουκοβούτυρο
  • 2-3 κ.σ. κουβερτούρα λιωμένη μπορεί να είναι χωρίς ζάχαρη ή vegan
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι ή υγρή στέβια

Instructions

  1. Ψήνουμε τα φουντούκια ελαφρά, και αφαιρούμε τη φλοίδα, τρίβοντας με μια πετσέτα ( ή μπορούμε να τα αφήσουμε ωμά). Τοποθετούμε στο blender μαζί με το ελαιόλαδο, χτυπώντας για αρκετή ώρα και σταματώντας ανά διαστήματα, έως ότου έχουμε μια σχετικά λεία κρέμα. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φουντουκοβούτυρο, παραλείπουμε αυτή τη διαδικασία.

  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε. Αν τη θέλουμε λίγο πιο υγρή, προσθέτουμε παραπάνω ελαιόλαδο (θα σφίξει μετά ούτως ή άλλως)

  3. Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Nutrition Facts
Serving Size 1 tbsp
Servings Per Container 15

Amount Per Serving
Calories 100 Calories from Fat 79.2
% Daily Value*
Total Fat 8.8g 14%
Saturated Fat 1.2g 6%
Trans Fat g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 2mg 0%
Total Carbohydrate 4.1g 1%
Dietary Fiber 1.4g 6%
Sugars 2.6g
Protein 1.8g 4%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Επικοινωνία