Προσωποποιημένη Διατροφική Προσέγγιση

Προσωποποιημένη Διατροφική Προσέγγιση

Έχουμε μια Ολιστική και απόλυτα Προσωποποιημένη Διατροφική Προσέγγιση, που σκοπό έχει την αλλαγή του τρόπου που τρώμε μακροπρόθεσμα, και όχι απλά, μια βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Αντιλαμβανόμαστε το σώμα σαν σύνολο και λαμβάνουμε υπόψη το πως επηρεάζεται από ορμονικές αλλαγές και διάφορους εξωτερικούς παράγοντες.

Στόχος μας είναι η απώλεια βάρους και η διατροφική εκπαίδευση, με γνώμονα την ενσυνείδητη διατροφή και την θρέψη εκ των έσω, σε κάθε στάδιο της ζωής!

 

olistiki diatrofi kalamata

Τι είναι η Ολιστική Διατροφή

Καθώς κάθε άτομο είναι διαφορετικό, δίνεται έμφαση στην ανάλυση της παρούσας φυσικής και ψυχικής κατάστασης και λαμβάνει υπόψη τυχόν διατροφικές ελλείψεις που μπορεί να οδηγούν σε υποκλινικά συμπτώματα και δυσθρεψία. Εξετάζει την ισορροπία και την αλληλεπίδραση διαφόρων συστημάτων του οργανισμού που μπορεί να έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα δίνει απάντηση στο ερώτημα για το πώς αυτά συνδέονται με τα συναισθήματα και τον ψυχισμό μας, μέσω των ορμονών που εκκρίνονται.

Στην ολιστική διατροφή εστιάζουμε σε αλλαγή του τρόπου ζωής εν συνόλω, που θα μας αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το «πόσο» τρώμε, αλλά κυρίως το «τι» και το «πώς» και το «γιατί» θα φάμε.

Αντί να προσπαθήσουμε να διαφοροποιήσουμε την διατροφή μας, μέσω της μειωμένης πρόσληψης θερμίδων, ψάχνουμε τα βαθύτερα αίτια. Τα αίτια που πιθανόν να συνδέονται με τον ψυχισμό, τις ορμόνες ή τις τυχόν διατροφικές ελλείψεις και το ρόλο που παίζουν αυτά στην διαχείριση του σωματικού βάρους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην σωστή λειτουργία του πεπτικού και εντερικού συστήματος, καθώς σύμφωνα με ρήση του Ιπποκράτη είναι η πηγή όλων των ασθενειών.

 

Εάν έχετε απορίες, θα χαρούμε να σας ακούσουμε! Δείτε πως μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ.

Επικοινωνία